rızâ ~ رضا
Osmanlıca İmla Lügati - rızâ ~ رضا maddesi. Sayfa: 234 - Sira: 40
1976 yılında hazırlanmış Osmanlıca İmla Lügati,rızâ maddesi. rızâ osmanlica yazılışı, rızâ osmanlıca imla klavuzu, rızâ Türkçe - Osmanlıca imla yazımları, rızâ nasıl yazılır, rızâ arapça yazılışı, Çağdaş Sözlük Osmanlıca imla klavuzu
1976 yılında hazırlanmış Osmanlıca İmla Lügati,, رضا rızâ ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
rızâ ~ رضا güncel sözlüklerde anlamı:
RIZA ::: Memnunluk, hoşluk, razı olmak. * İstek, arzu. Kendi isteği.
rızâ ::: memnunluk, hoşnutluk.
RIZa ::: Allahü teâlâ Kur'ân-ı kerîmde meâlen buyuruyor ki:
Dünyâ malından, sarıldığınız, sakladığınız her şey yanınızda kalmayacaktır. Ancak Allah rızâsı için yaptığınız iyilikler ve ibâdetler sizinle berâber kalacaktır. (Nahl sûresi: 96)
Kim benim kazâma rızâ göstermez, verdiğim belâya sabretmez ve nîmetlerime şükretmezse, benim yerimden ve göğümden çıksın. Kendine benden başka Rab arasın. (Hadîs-i kudsî-Mektûbât-ı Ma'sûmiyye)
Rızâ sâhiblerine belâlar, musîbet değildir. Onlar belâları beğenmemezlik etmezler. Çünkü belâları veren yine Allahü teâlâdır. (Muhammed Bâkî-billâh)
Allahü teâlânın takdîrine rızâ göstermeyen kimse ahmaktır ve tedâvisi yoktur. (Meymûn bin Mihrân)
Allahü teâlânın rızâsını kazanmak için dünyâ nîmetlerinden aza kanâat eden kullarının, amelleri az olsa da, cenâb-ı Hak böyle kullarından hoşnûd olur. (Ali Havâs Berlîsî)
Bu kadar zahmet ve meşakkatlere, sıkıntılara katlanarak aradığımı, annemin rızâsını almakta buldum. Çok basit gibi gelen anne rızâsını almanın bütün işlerin evvelinde lâzım olduğunu anladım. (Bâyezîd-i Bistâmî)
Rıza :::
- Razı olma, isteme, istek.
- 1) istek. 2) onam. ~ fesâdı: bk. irâde fesâdı.
- Hoşnutluk, memnuniyet.
rızâ ::: memnunluk , istek , razı olma , hoşnutluk , kendi isteği , razılık
rızâ ::: razılık
rızâ ::: memnunluk
rızâ ::: istek
rıza ::: istek
RIZA :::