Çağdaş Sözlük

bâdire ~ بادره

Osmanlıca İmla Lügati - bâdire ~ بادره maddesi. Sayfa: 20 - Sira: 33

1976 yılında hazırlanmış Osmanlıca İmla Lügati,bâdire maddesi. bâdire osmanlica yazılışı, bâdire osmanlıca imla klavuzu, bâdire Türkçe - Osmanlıca imla yazımları, bâdire nasıl yazılır, bâdire arapça yazılışı, Çağdaş Sözlük Osmanlıca imla klavuzu

1976 yılında hazırlanmış Osmanlıca İmla Lügati,, بادره bâdire ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

bâdire ~ بادره güncel sözlüklerde anlamı:

BADiRE ::: Birdenbire meydana gelen hâl. Felâket. Musibet. * Kabahat. * Birden, zahmetsizce söylenen söz. * Kılıcın, namlunun veya her çeşit nebatın ucu. * Zor geçit.

badire ::: (a. i. c. : bevâdir) : 1) musibet, felâket, (bkz : akabe). 2) zor geçit. 3) hiddetli iken yapılan bir yanlışlık. 4) kılıcın, namlının, yaprağın ve her türlü nebatın ucu. 5) külfetsiz, güçlük çekmeden söylenen söz.

bâdire ::: anî felâket, zor geçit.

Badire :::


  1. Birdenbire ortaya çıkan tehlikeli durum
    Örnek: Nasıl oldu da, deminki badireden sağ salim kurtulabildi? Y. K. Karaosmanoğlu

bâdire ::: felaket , tehlikeli olay , zor geçit

bâdire ::: ‬tehlikeli olay

bâdire ::: felaket

badire ::: (a. i. c. : bevâdir) 1) musibet, felâket, (bkz : akabe). 2) zor geçit. 3) hiddetli iken yapılan bir yanlışlık. 4) kılıcın, namlının, yaprağın ve her türlü nebatın ucu. 5) külfetsiz, güçlük çekmeden söylenen söz.

Badire ::: Birdenbire ortaya çıkan tehlikeli durum

BADİRE :::

Birdenbire meydana gelen hâl. Felâket. Musibet. * Kabahat. * Birden, zahmetsizce söylenen söz. * Kılıcın, namlunun veya her çeşit nebatın ucu. * Zor geçit