Çağdaş Sözlük

seyyie ~ سیئه‌

Osmanlıca İmla Lügati - seyyie ~ سیئه‌ maddesi. Sayfa: 326 - Sira: 47

1976 yılında hazırlanmış Osmanlıca İmla Lügati,seyyie maddesi. seyyie osmanlica yazılışı, seyyie osmanlıca imla klavuzu, seyyie Türkçe - Osmanlıca imla yazımları, seyyie nasıl yazılır, seyyie arapça yazılışı, Çağdaş Sözlük Osmanlıca imla klavuzu

1976 yılında hazırlanmış Osmanlıca İmla Lügati,, سیئه‌ seyyie ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

seyyie ~ سیئه‌ güncel sözlüklerde anlamı:

SEYYiE ::: Kötülük, günah, suç. Yaramazlık, fenâlık.

seyyie ::: (a. i. c. : seyyiât) : 1) fenalık, kötülük. 2) suç, günah, (bkz. : hatîa). 3) kötülük karşılığı çekilen sıkıntı.

SEYYiE ::: Allahü teâlâ Kur'ân-ı kerîmde meâlen buyurdu ki:

Her güzel, her iyi şey, sana Allahü teâlâdan geliyor. Her seyyieye de nefsin sebeb oluyor. (Nisâ sûresi: 79)

Hiçbir kimse yoktur ki, tertemiz abdestini alsın, sonra (şu) mescidlerden birine gitsin de Allah, ona attığı her adım karşılığında bir sevâb yazmasın; her adım karşılığında onun bir seyyiesini affetmesin! (Hadîs-i şerîf-Müslim)

Mü'minin başına sâbit bir sızı veya bir meşakkat, bir hastalık, bir hüzün, hattâ kendini üzen bir keder gelirse, onunla seyyielerinden bâzısı örtbas edilir. (Hadîs-i şerîf-Müslim)

Kalbe gelen düşünce seyyie olup, terk edilirse sevâb yazılır. Azm edilir, yapmamaya karar verilirse, bir günâh yazılır. İşlemezse bu da affolur. Hadîs-i şerîfte; "Kalbe gelen kötü şey söylenmedikçe ve buna uygun hareket edilmedikçe affolur" buyruldu. (Muhammed Hâdimî)

Seyyie :::


  1. Kötülük.

  2. Yanlış veya kötü bir davranış sonucu karşılaşılan kötü durum.

seyyie ::: günah , kötülük

seyyie ::: ‬günah

seyyie ::: kötülük

seyyie ::: (a. i. c. : seyyiât) 1) fenalık, kötülük. 2) suç, günah, (bkz. : hatîa). 3) kötülük karşılığı çekilen sıkıntı.

SEYYİE :::

Kötülük, günah, suç. Yaramazlık, fenâlık