Çağdaş Sözlük

tedvir ~ تدوير

Osmanlıca İmla Lügati - tedvir ~ تدوير maddesi. Sayfa: 277 - Sira: 16

1976 yılında hazırlanmış Osmanlıca İmla Lügati,tedvir maddesi. tedvir osmanlica yazılışı, tedvir osmanlıca imla klavuzu, tedvir Türkçe - Osmanlıca imla yazımları, tedvir nasıl yazılır, tedvir arapça yazılışı, Çağdaş Sözlük Osmanlıca imla klavuzu

1976 yılında hazırlanmış Osmanlıca İmla Lügati,, تدوير tedvir ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

tedvir ~ تدوير güncel sözlüklerde anlamı:

TEDViR ::: Devrettirmek, döndürmek. Çevirmek. * İdare etmek, yönetmek. * Daire şekline sokmak. * Edb: Bir mısradaki kelimelerin yerini değiştirmekle veznin ve mânanın bozulmamasıdır. * Kur'an-ı Kerim kıraatında: Tahkik ile hadr ortasında bir okuma usulüdür. Her iki yönde meşru mübalâğayı bırakıp orta yolu tercih ederek okumaktır.

tedvir ::: (a. i. devr'den. c. : tedvîrât) : 1) döndürme, döndürülme, çevirme, çevrik me. 2) değirmi şekle sokma, sokulma.

tedvîr-i âlem ::: dünyâyı döndürme, idare etme. ed. bir mısrâdaki kelimelerin yerini değiştirmekle veznin ve mânânın bozulmaması, yâni, yineaynı mânânın anlaşılması. Meselâ : "şöyle bir fikirgeldi aklıma; aklıma şöyle bir fikir geldi. . " gibi.

tedvîr ::: döndürme, yönetme.

Tedvir :::


  1. Çevirme, döndürme.

  2. Yönetme, çekip çevirme.

tedvîr ::: idare etme , döndürme

tedvir ::: idare etmek , yönetmek , döndürmek , çevirmek

tedvîr ::: ‬döndürme

tedvîr ::: idare etme

TEDVİR :::

Devrettirmek, döndürmek. Çevirmek. * İdare etmek, yönetmek. * Daire şekline sokmak. * Edb: Bir mısradaki kelimelerin yerini değiştirmekle veznin ve mânanın bozulmamasıdır. * Kur'an-ı Kerim kıraatında: Tahkik ile hadr ortasında bir okuma usulüdür. Her iki yönde meşru mübalâğayı bırakıp orta yolu tercih ederek okumaktır.