sünûh ~ سنوح
Osmanlıca İmla Lügati - sünûh ~ سنوح maddesi. Sayfa: 259 - Sira: 8

1976 yılında hazırlanmış Osmanlıca İmla Lügati,sünûh maddesi. sünûh osmanlica yazılışı, sünûh osmanlıca imla klavuzu, sünûh Türkçe - Osmanlıca imla yazımları, sünûh nasıl yazılır, sünûh arapça yazılışı, Çağdaş Sözlük Osmanlıca imla klavuzu
1976 yılında hazırlanmış Osmanlıca İmla Lügati,, سنوح sünûh ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
sünûh ~ سنوح güncel sözlüklerde anlamı:
SüNUH ::: (C.: Sünuhat) Çok düşünmeden akla ve kalbe gelen mânâ. * Zuhur etmek. Vaki olmak. * Sözü kinâye ve târiz ile söylemek. * Kolay olmak. * Birini güçlüğe düşürmek.
SüNUH ::: Sâbit olma. Sağlam ve emin olma. * İyice bilme.
SüNUH ::: (Sinh. C.) Diş çukurları. Diş yuvaları.
sünûh ::: (a. i. c. : sünûhât) : 1) sağlam ve emîn olma. 2) adamakıllı bilme. 3) (sinh'in c.) : diş yuvaları, diş çukurları.
sünûh ::: (a. c. : sünûhât) : 1) akla, hatıra gelme, içe doğma. 2) çıkma, zuhur etme, vâki olma. Şeref-sünûh : şerefle akla gelen.
sünuh ::: çok düşünmeden akla ve kalbe gelen mana , zuhur etmek , vaki olmak , sözü kinaye ve tariz ile söylemek , kolay olmak , birini güçlüğe düşürmek , sabit olma , sağlam ve emin olma , iyice bilme , diş çukurları , diş yuvaları , fasid ve mütegayyer olmak , bozulmak ve değişmek
sünûh ::: (a. i. c. : sünûhât) 1) sağlam ve emîn olma. 2) adamakıllı bilme. 3) (sinh'in c.) : diş yuvaları, diş çukurları.
sünûh ::: (a. c. : sünûhât) 1) akla, hatıra gelme, içe doğma. 2) çıkma, zuhur etme, vâki olma. Şeref-sünûh : şerefle akla gelen.
SÜNUH :::