Çağdaş Sözlük

sâbit ~ ثابت

Osmanlıca İmla Lügati - sâbit ~ ثابت maddesi. Sayfa: 237 - Sira: 36

1976 yılında hazırlanmış Osmanlıca İmla Lügati,sâbit maddesi. sâbit osmanlica yazılışı, sâbit osmanlıca imla klavuzu, sâbit Türkçe - Osmanlıca imla yazımları, sâbit nasıl yazılır, sâbit arapça yazılışı, Çağdaş Sözlük Osmanlıca imla klavuzu

1976 yılında hazırlanmış Osmanlıca İmla Lügati,, ثابت sâbit ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

sâbit ~ ثابت güncel sözlüklerde anlamı:

SABiT ::: Duran, yerinde durup hareket etmeyen. * Doğruluğu isbat edilmiş olan.

sabit ::: (a. s. sebat, sübût'dan) : 1) hareketsiz, kımıldamıyan, yerinde duran. 2) ispat edilmiş, anlaşılmış. 3) i. erkek adı.

Sabit ::: (a. h. i.) : meşhur Türk şairlerindendir Bosna'da Oziçe kasabasında doğmuştur; asıl adı Alâeddin'djr; Şâir Nâbi ile muasırdır. Şiirlerinde tâbir ve atasözü kullanmıya çok "merak" satmıştır, istanbul'da tahsil görerek Bosna, Konya, Diyarbekir mevleviyetlerine eriştikten sonra (H. 1124) de ölmüştür. Dili tutuk olduğundan doğru dürüst konuşamadığı için münâsebet düştükçe : "ben konuşamıyorum, bereket versin kalemim biraz konuşuyor, o da konuşmazsa çatlardım" dermiş. Mürettep dîvânı vardır ve matbu'dur. Bilhassa "Derenâme" adlı eserinde Argoya da yer vermiştir.

Sabit :::


  1. Yerinden oynamayan, yerini değiştirmeyen, durağan.

  2. Gerçekliği tespit edilmiş, kanıtlanmış olan.

  3. Değişmeyen, hep aynı kalan, önceden ayarlanmış.

sâbit ::: kanıtlanmış , yerinde duran , duran

sâbit ::: ‬kanıtlanmış

sâbit ::: yerinde duran

sabit ::: (a. s. sebat, sübût'dan) 1) hareketsiz, kımıldamıyan, yerinde duran. 2) ispat edilmiş, anlaşılmış. 3) i. erkek adı.

Sabit ::: (a. h. i.) meşhur Türk şairlerindendir Bosna'da Oziçe kasabasında doğmuştur; asıl adı Alâeddin'djr; Şâir Nâbi ile muasırdır. Şiirlerinde tâbir ve atasözü kullanmıya çok

sabit ::: oturaklı, tutarlı

SABİT :::

Duran, yerinde durup hareket etmeyen. * Doğruluğu isbat edilmiş olan