kisrâ ~ كسری
Osmanlıca İmla Lügati - kisrâ ~ كسری maddesi. Sayfa: 156 - Sira: 48

1976 yılında hazırlanmış Osmanlıca İmla Lügati,kisrâ maddesi. kisrâ osmanlica yazılışı, kisrâ osmanlıca imla klavuzu, kisrâ Türkçe - Osmanlıca imla yazımları, kisrâ nasıl yazılır, kisrâ arapça yazılışı, Çağdaş Sözlük Osmanlıca imla klavuzu
1976 yılında hazırlanmış Osmanlıca İmla Lügati,, كسری kisrâ ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
kisrâ ~ كسری güncel sözlüklerde anlamı:
KiSRA ::: Husrevden muarreb veya galat olan bu isim Sa'sâniler sülâlesinden olan Eski İran padişahlarına ve bilhassa Nevşirvan'den so akilere verilmiş olup, Rum imparatorlarına Kayser, Çin hükümdarlarına Fağfur ve Hakan denildiği gibi, bunlara da Kisra denilirdi.
kesrî ::: (a. s.) : kesirle ilgili.
kisrâ ::: (a. i. c. : ekâsire) : eski İran hükümdarlarından Nûşirevân-ı Adil'in lâkabı olup, kendisinden sonra gelenler de bu lâkapla anılmışlardır. Ekâsire-i Acem : Acem hükümdarları.
kisrâ ::: eski iran hükümdarı.
kisrâ ::: iran hükümdarlarına verilen isim , eski iran hükümdarı , eski iran hükümdarlarının lakabı , husrevden muarreb veya galat olan bu isim sa'saniler sülalesinden olan eski iran padişahlarına ve bilhassa nevşirvan'den sonrakilere verilmiş olup , rum imparatorlarına kayser , çin hükümdarlarına fağfur ve hakan denildiği gibi , bunlara da kisra denilirdi
kesrî ::: (a. s.) kesirle ilgili.
kisrâ ::: (a. i. c. : ekâsire) eski İran hükümdarlarından Nûşirevân-ı Adil'in lâkabı olup, kendisinden sonra gelenler de bu lâkapla anılmışlardır. Ekâsire-i Acem : Acem hükümdarları.
KİSRA :::